Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от D.Dimitrov Покажи съобщение
    Колеги днес забелязах че от време на време светва на таблото един индикатор, а именно волан с едно ключе , пуска се на различни интервали от време и спира. Какво означава като цяло
    Имах и аз такъв проблем. Обясниха ми че имало някаква пружина на петала на съединителя дето е счупена и не се връща до най горно положение като се пусне педала. Така ми светваше от време на време и само изчезваше.
    нещо за имобилайзера е май.... .

Comment

• Реши ли проблема или си караш така.Аз мисля да я закарам да я погледнат за всеки случай да не е някоя букса да не прави контакт нещо и да взема да спре.
      Alfa 159 JTD

Comment

• Оправиха го. Нова пружина ... от тогава нямам проблеми.
        То може да е и нещо друго при теб не знам.

като сме заговорили за индикации на борда, на мен от известно време ми изписва понякога Alarm not aveliable след като сложа ключа. Също понякога пищи като заключвам и отключвам понякога не. вероятно е свързано с индикацията. а понякога няма .
        Някой датчик на алармата ще да е . Някой да е имал такъв случай?
        Last edited by valery_; d.m.y г., 21:46.

Comment

• Първоначално публикувано от valery_ Покажи съобщение
          Оправиха го. Нова пружина ... от тогава нямам проблеми.
          То може да е и нещо друго при теб не знам.

като сме заговорили за индикации на борда, на мен от известно време ми изписва понякога Alarm not aveliable след като сложа ключа. Също понякога пищи като заключвам и отключвам понякога не. вероятно е свързано с индикацията. а понякога няма .
          Някой датчик на алармата ще да е . Някой да е имал такъв случай?
          Тя алармата на 159 е малко изкуфяла,иначе индикацията ти показва,че алармата е свирила.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Сега колеги, успях да подкарам задната чистачка - беше махнат бушона- чистачката тръгва и спира при кратко натискане на палеца но при задържане тръгва и не спира -наложи се да дръпна бушона пак! Другото важно е че не пръска вода! Някой с подобни проблеми? Другият въпрос е помпичката за течност на задното стъкло къде се намира при казанчето или някъде отзад?
            Alfa 159 SW 1.9 JTDm

Comment

• При мен пък, колата (1.9 JTDm от 2005) нямаше ток след като престоя 2 дни отпред както си я докарах с транзитните номера. Уж се оказа акумулатора - някакъв италиански 60 Ah. Добрее, смених го с 75 Аh акумулатор. Сега има ток, отново пали, но 'Check Engine' лампата продължава да свети след като запаля. Колата работи нормално, според мен. Ако имате предположения ще се радвам да ги прочета.
              Last edited by Vichev; d.m.y г., 09:40.

Comment

• Първоначално публикувано от Vichev Покажи съобщение
                При мен пък, колата (1.9 JTDm от 2005) нямаше ток след като престоя 2 дни отпред както си я докарах с транзитните номера. Уж се оказа акумулатора - някакъв италиански 60 Ah. Добрее, смених го с 75 Аh акумулатор. Сега има ток, отново пали, но 'Check Engine' лампата продължава да свети след като запаля. Колата работи нормално, според мен. Ако имате предположения ще се радвам да ги прочета.
                Закарай я да й направят диагностика, иначе е хвърляне на боб, може да е всичко
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
                Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

• Колеги, някой с 59-ka черен металик дали ще може да ми даде кода на боята ?
                  Last edited by alfa_romeo_forever; d.m.y г., 15:39.
                  Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                  Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• 876/B или 802/B - съответно Carbonio и Oceano Nero
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                      876/B или 802/B - съответно Carbonio и Oceano Nero
                      Мерси много колега

Comment

• Nero Carbonio - имай предвид че на слънце леко кафенее
                        Attached Files
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Аха .. а някой горе долу може ли да каже колко ще струва нужното количеството боя за цялостно пребоядисване ? Или къде да намеря цена ,че не намирам ? а и какво количество горе долу е нужно за пребоядисване ?

Comment

• Някой да ми каже дали задните прозорци се свалят до долу.Моят единият е развален и ще го правя, а вчера видях че другият зад водача(пасажера зад водача/на вратата зад водача) слиза и едната му страна задната се скрива/влиза във вратата, но предната част откъм шофера не влиза напълно във вратата.

Някой който е сигурен да ми каже това нормално ли е, че ще правя единият който изобщо не помръдва, та да ревизират и другият -така и така ще правя да ги направя и двата ?
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                              Някой да ми каже дали задните прозорци се свалят до долу.Моят единият е развален и ще го правя, а вчера видях че другият зад водача(пасажера зад водача/на вратата зад водача) слиза и едната му страна задната се скрива/влиза във вратата, но предната част откъм шофера не влиза напълно във вратата.

Някой който е сигурен да ми каже това нормално ли е, че ще правя единият който изобщо не помръдва, та да ревизират и другият -така и така ще правя да ги направя и двата ?
                              Не се свалят до долу. В предната част остава около 10см. навън, задната част влиза във вратата.
                              Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

• Благодаря

И при мен е така- задната част откъм багажника влиза във вратата, а предната част остава да настърча 5-7 или 10 сантиметра.

Значи това е нормалното.
                                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Working...
                                X